Friday, September 17, 2010

raya..raya..raya

dah masuk raya ke-8 baru laa ade ati nak menulis dan mengedate blog
agak lama x ngedate..nape ntah semacam malas jer kebelakangan nie
maybe sebab keje semakin bertambah2, tambah lagi plak dengan due date esaimen2
arghh tapi raya tetap raya..meriah beb raya ai tahun nie..
nak tahu nape?uishhh ade laa sangat banyak sebab musababnye..hehehe
sila ikuti kronologi di bawah:

raya 1:
famili kakak mama (sebelah ma) datang dengan bilangan yang teramat la ramai
ade laa dalam 6 keta..penuh gak laa parking kawasan depan uma
kiranye jiran2 nye sedara yang datang time tue, sah2 laa parking jauh ckit..
datang plak dah cam rombongan (anak, menantu, cucu sume datang)
cicit mama pon ade gak laa..tak sangka mamaku dah ade cicit..huhu
1st raya as usual, menu di uma of coz laa nasi.dan tahun nie *nasi tomato+lauk2+ketupat+rendang+kuihmuih+nasi himpit kuah kacang*
haaa..banyak kan menu..tue pasal sape datang 1st raya komfom balik kekenyangan punya laa..
sume nasi dan lauk pauk licin, smpi korek kerak nasi pon ade..xpe2, asalkan makan sampai puas
tak rugi jamu orang di bulan syawal yang mulia ini..kan..an..an...
jumpa balik sedara mara, sepupu2 yang dah lama tak jumpa..
meriah tue jangan cakap laa

raya 3:
aik, nape raya ke3 terus..mane raya ke2?
oooo raya ke2, xde laa best sgt yang nak diciterkan kat sini..
biase2 ajer..
soo kite move forward to raya ke-3
raya ke3 nie adalah raya wajib ai dan besh besh fren berkunjung2 ke umah masing2
tahun nie, geng ai bertambah lagi sorg ahli apabila dr muzy menjadi new member
kalo dah masuk geng nie, husband2 memang wajib laa join aktiviti ni..
nasib laa sume husband kawan2 ai nie sporting abis..
jenis tak kisah folow the wifey gi beraya uma membe2..
cuma tinggal ai and fadz jer yang blom..ehem..ehem...
malas nak taip, sendiri tahu kan..
and as usual, soalan yg sama juga ditanya oleh mami2 kawan2 ku..
huarghhhh...bosan nak menjawab soalan yang sama..
yang bleh wat pon, senyum+sengeh jer laa..muehehehe
cuma sedey ckit geem tak balik sebab beraya kat muar..huhu..kurang sorang..
pe pon, raya tetap diteruskan cam biase..
haaa..dorang nie pon untung sbb dpt mkn nasi jugak+ayam golek..
sedap tak?sure ar sedap kan..an..an...





raya 4:
sebelah siangnye agak bosan...
tapi sebelah malam, ai dapat jemputan ke jamuan makan2 di uma membe lama..
ade laa mee sup, sate etc...
soo nie kira gathering geng2 mcd dolu2...
oh ya, i worked at mcd after i finished my spm...
juz to gain working experience and earn my own pocket money..
it was my 1st working experience and i'm lucky enuf to meet frenz yang sekepala
walaupon masing2 dah ade karier sendiri, dengan adenye raya nie laa we olz berkumpul
tanya kabar, tukar2 stori and so on..
sangat besh terutama sekali melihat perubahan kawan2 ai nie..
macam2 ropa bentuk..muahahaha





raya 5: (siang)
nie yang paling besh and unexpected gak laa..
kawan lama ai datang uma beraya..
we olz nie dah lama berkawan..ade laa dalam 5, 6 tahun kot..dari ai belajar kt uitm lagi...
ish memang lama laa...
tapi ade laa on..off..on..off...
due to few obstacles and certain matter..
but we never forget each other...
kiranye akan jumpa balik laa...
i can say that this person is someone i used to share my thoughts, opinions and also a good companion...to me laa
this is the 2nd time laa die datang beraya uma ai...
tapi roti jala xde laa wak..tue laa, datang surprise lagi...
maybe nanti kot bleh makan roti jala+kari ayam tue..hehehe


raya 5: (malam)
okay folks, sebelah malamnye ade BBQ plak kat uma ai..
sangat laa besh and happening
actually my 2nd bro, arief yang nak wat sangat bbq tue..
katanye nak wat reunion dengan geng2 sekolah..
soo awal pagi sesudah subuh tue, my parent nie dah ke pasar borong membeli bahan2 nak masak untuk bbq
alang2 dah wat makan2 tue, ai jemput laa skali mane2 kawan yang ade..
termasuk gak kawan opis ai, shaakiroh and awanis yg dapat datang..thanx gals for coming..
owh..selain tue, kawan ai a.k.a actor pon datang..nak tahu sape? cuba laa cari dalam pics..
tak sangka plak, kawan2 adik ai nie ciwi nak bergambar dgn actor nie..
ai plak dah bosan nak mik gambar dengan dia nie...muahahaha
soo bagi laa adik2, peminat yang bergambar..
memang happening gak laa bbq tue..
abis sume ikan, sotong, bihun singapore, licinnn...

itu laa al kisahnya raya tahun nie..memang besh and meriah laa dari tahun2 lepas...
seronokkkk sangat...

~TTFN~



Friday, September 3, 2010

tatkala 2.40 a.m


orang lain suma tengah tido,
mimpi best2,
pa hal yang aku nie duk tak tido2 lg nie?
pagi2 shahdu camni plak nak update blog
macam dah xde waktu lain plak.

walhal ade keje nak wat
~kalo tak, takdenye nak berstay up late nite camni~buang masa den jer
baik lagi ai get my beauty sleep..huhu
assignment dah siap ker nie yang sempat mengedate blog nie??...
well...actually take a break jap
after memerah otak berjam2 memikiorkan nak jawab & wat soklan2 esaimen..
lexx lu jap, pasni sambung sampai sahur..errkk...ye ker nie..

nak tengok camne orang last minit wat keje sekolah?


nk standby print..tapi x siap2 lagi, nak print hapenye...

yang ni plak atas katil..lappy, notes (lagi) + kerepek pedas yg sedap (makan lg)
bila wat esaimen an, kita byk pk kan, soo mmg elok laa sambil2 tue mengunyah, so tak laa ngantuk :D

kerusi bukan tmpt untuk duduk dah, tapi letak buku and notes


p/s: ai nak sambung wat esaimen lagi...nak kena siapkan jugakk...warghhhh...huhuhu

~TTFN~