Sunday, May 27, 2012

The Engagement Day - 26 May 2012

Alhamdullilah...
on 26 May 2012...i'm officially ENGAGED...
everything went well...
as plan...majlis pertunangan berjalan lancar..
i'm blessed to have such a great planner that is my beloved MAMA...
tq mama for everything...
i dunno what i would do without you..
my heartfelt gratitude to my Family members...
Abah, kakak, abang fairuz, arief, afif, nurul (niece) for helping out on the preparation...
not to forget my future family members...
tq for coming all the way from KL to Alor Setar...
Hopefully semuanya berjalan lancar sehingga majlis berlangasung..
macam tak pecaya plak dah jadi Tunang orang..ahaha...
1 jer pic yg bleh diupload..the rest are all with the photographer..
jadi laa kan...bagi sneak pic jer...hehehe




Wednesday, March 28, 2012

ACNE TREATMENT SOAP / SABUN ANTI JERAWAT



-Diperbuat daripada ekstrak buah naga dan biji selasih.

-Buah naga yang kaya dengan vitamin C berfungsi untuk menambah kelicinan, menghaluskan kulit dan mencegah jerawat.

-Ia juga bertindak selain memelihara kulit menentang proses penuaan.

-Zat aktif yang terkandung dalam biji selasih berfungsi sebagai antiseptik dan antibakteria untuk mematikan kuman dan bakteria punca jerawat selain daripada menyerap minyak yang berlebihan pada kulit.

Price: RM50

Thursday, January 26, 2012

pixies don't lie...






here are few more testimonials
of me and few others satisfied users


_xoxo_

Wednesday, January 25, 2012

Whitening soap-latest product!

rm50

Whitening Soap berfungsi untuk membuang sel kulit mati, melembutkan kulit dan paling penting ianya dapat memutihkan kulit dimana2 bahagian badan... enriched with pandan extract :)

_xoxo_

Sunday, January 22, 2012

Beauty soap - Twin Lovely



BEAUTY SOAP
  • Menghilangkan parut jerawat, mengurangkan kedutan, melembapkan, memutihkan, melicinkan dan menegangkan kulit serta membaiki sel-sel kulit yang rosak.
  • Diperbuat daripada madu kelulut (sejenis serangga dalam kategori lebah dari genus trigona) yang sukar didapati dan mempunyai banyak khasiat termasuk melicinkan dan memutihkan kulit.
  • Madu kelulut mempunyai agen antioksidan yang boleh mengurangkan aktiviti pemusnahan sel.
  • Diperkaya dengan Vitamin E sebagai agen anti penuaan.



Chemical FREE Products!

TREATMENT SET: 1. Twin Spring
  • menanggalkan kotoran pada kulit dan menyediakan tekstur yang lembut sebagai persediaan dan penyerapan yang ideal untuk TWIN 1 dan TWIN 2
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • mengetatkan dan mengembalikan keanjalan kulit
  • mengecilkan pori
  • merawat resdung

TREATMENT SET: 2. Twin1

  • berkesan menghilangkan jeragat dan tompok-tompok hitam
  • memecahkan pigmen dan toksin

  • mencegah pembentukan dan pigmentasi melanin

  • memperbaiki peredaran mikro kulit
  • melicinkan dan melembapkan kulit

TREATMENT SET: 3. Twin2
  • mengurangkan minyak pada kulit

  • membersihkan kulit dan mematikan jerawat

  • membuang cacat cela agar warna kulit sekata
  • memutihkan kulit







after using Twin Lovely products

Yusrina: Masalah jerawat yang serius dan parut jerawat

i would like to share with all of you out there on the results of using TL cosmetics
23.11.2011 is the day i started using this product (only soap)
27.11.2011- i started using the treatment set
the result?
yeap, u can see from the picture above
i did not edit the pic
it's the true and proven result after i have been using it for almost 2 months
unbelievable..
my skin complexion becomes better
no new pimples...brighter skin
what i can say is...
Twin Lovely is the product for those who have skin problems
you will not regret it at all trying it
that's my promise
;)

_xoxo_

Tuesday, January 17, 2012

own Apartment...

after being thinking a lot

after i have discussed with my parents
i have decided that this year, 2012
whatever it takes, i am going to own a house
i prefer apartment actually
that has been in my mind for quite sometimes..
the place i look for property is mudah.my
memang mudah..hehe
what you need to do, just browse
select the one yang berkenan di hati
of coz have to consider the budget as well
kena la ikot kemampuan diri sendiri kan..
rite now, i'm planning to buy it for investment
why?
coz i'm stuck..err.. i mean, i work in kedah..huhu
the area i'm looking is in KL and Selangor coz it's good for investment
and also have good means of transportation
not forgetting it must be FREEHOLD...
luckily i have few friends yang dalam bidang hartanah and also lawyer..
bukan ape, untuk memudahkan urusan

whateva it is, harap-harap tahun nie dapat laa merealisasikan impian
untuk memiliki rumah sendiri
semoga Tuhan mempermudahkan segalanya
amin

_xoxo_


Wednesday, January 11, 2012


dah dapat pengajaran..
next time, don't simply trust anyone
kebanyakannya adalah FAKE
in front of you they are friendly, baik BUT
belakang jer, they reveal the mask that they have been put on before
1 of my resolution is to ignore and SISIH orang2 begini
they don't give me any benefit..
plus, what i wrote in my blog is about me, me and me...
not to be cynical or critique other people behind their back..
all about me with the one i love..

Tuesday, January 10, 2012

1 year


dah setahun...
9.1.2011 - 9.1.2012
gosh..
i missed him so demn much.. ;(
semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat oleh yang Maha Esa
tempatkanlah rohnya dikalangan orang2 beriman dan soleh
al-fatihah
amin...

Sunday, January 8, 2012

TWIN LOVELY cosmetics

Rangkaian produk penjagaan kulit terbaru tanpa pengelupasan yang membantu merawat semua masalah kulit termasuk kulit berjerawat, berjeragat, berminyak, kering atau kusam.

Produk TWIN LOVELY tidak mengandungi bahan kimia yang tidak dibenarkan seperti hydroquinone, tretinoin, merkuri, steroid atau hormon sintetik. Ianya berasaskan bahan semulajadi seperti ekstrak bunga melur, madu kelulut dan kunyit. Dengan penggunaan yang berterusan, perubahan terhadap kulit boleh dilihat dalam masa kurang daripada 7 hari.

Secara amnya, rangkaian produk TWIN LOVELY akan membantu memberi kesan pencerahan yang drastik tanpa pengelupasan, mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik hitam dan putih, pigmentasi dan kedutan, merawat jerawat dan jeragat, memberi kesan keanjalan yang maksimum dan menunda proses penuaan. Kulit anda akan kelihatan lebih putih, halus, gebu dan lebih bersinar dan berseri.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Sesuai untuk lelaki dan perempuan
  • Sesuai untuk semua peringkat umur


*Promotion price until Dec 31, 2011 only

1. TWIN LOVELY FACIAL TREATMENT SET (MIRACLE NIGHT REPAIR)

HARGA: RM198.00
Set Rawatan Kulit terdiri daripada 3 item:

Twin Spring

Twin 1

Twin 2
TENTANG PRODUK:

Twin Spring
v menanggalkan kotoran pada kulit dan menyediakan tekstur yang lembut sebagai persediaan dan penyerapan yang ideal untuk TWIN 1 dan TWIN 2
v mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
v mengetatkan dan mengembalikankeanjalan kulit
v mengecilkan pori
v merawat resdung

Twin 1
v berkesan menghilangkan jeragat dan tompok-tompok hitam
v memecahkan pigmen dan toksin
v mencegah pembentukan dan pigmentasi melanin
v memperbaiki peredaran mikro kulit
v melicinkan dan melembapkan kulit
Twin 2
v mengurangkan minyak pada kulit
v membersihkan kulit dan mematikan jerawat
v membuang cacat cela agar warna kulit sekata
v memutihkan kulit

* Untuk kegunaan pada waktu malam sahaja.

2. TWIN LOVELY MOISTURIZING CREAM
HARGA: RM35.00

KEISTIMEWAAN PRODUK :
v Diperkaya dengan ekstrak daun dan bunga melur yang menambah keanjalan kulit.
v Tektur yang sangat halus untuk penyerapan yang berkesan.
v Dengan UV-white dan Vitamin E yang memberi impak wajah yang bersinar dan berseri.
FUNGSI :
v Merawat kulit kusam dan kering.
v Mengekalkan kelembapan dan memutihkan kulit
v Mengecilkan pori-pori
~SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT LELAKI DAN PEREMPUAN~
3. TWIN LOVELY BEAUTY CREAM

HARGA : RM35.00


v Krim kecantikan yang mengandungi SPF15 dengan tekstur yang halus dan sesuai untuk semua jenis warna kulit.
v Mengandungi agen anti penuaan dan anti jerawat.
v Boleh digunakan pada waktu siang dan malam untuk wajah yang berseri dan bersinar.
~SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT~

4. TWIN LOVELY BEAUTY SOAP

HARGA : RM50.00

KEISTIMEWAAN PRODUK :
v Diperbuat daripada madu kelulut(sejenis serangga dalam kategori lebah dari genus trigona) yang sukar didapati dan mempunyai banyak khasiat termasuk melicinkan dan memutihkan kulit.
v Madu kelulut mempunyai agen antioksidan yang boleh mengurangkan aktiviti pemusnahan sel.
v Diperkaya dengan Vitamin E sebagai agen anti penuaan.
FUNGSI :
v Menghilangkan parut jerawat, mengurangkan kedutan, melembapkan, memutihkan, melicinkan dan menegangkan kulit serta membaiki sel-sel kulit yang rosak.

~SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT BAGI LELAKI DAN PEREMPUAN~


Twin Lovely products

ola everyone...

i'm goin to update my blog on regular basis from now on...ngeeee....
ok...first, i wud like to share with all of you this amazing, awesome great skincare product.
it's TWIN LOVELY
yea...im sure some of you still wondering what is it?
is it really work?
i tell you, hell YES....
i, myself have been using this products for quite a while...
i could say, 1 month and a half...
the results, never been better...it's what i've been looking for...
enough talking...
i'll show you some of the testimonials...
it REALLY, REALLY works...


PUAN HASILAI ISMAIL: Masalah jeragat yang serius dan kedutan di bahagian mata



NAFISAH SEMAIL: Parut jerawat dan kulit berminyak


DIENA SUHAIDI: Jerawat yang serius dan bintik-bintik putih


MONA AFTINAWATY: Kulit berminyak, kusam, parut jerawat dan tompok hitam


ELL FAZIRA AZMAN: The person who introduced to me, TWIN LOVELY


isn't it amazing?
those who are interested to try this product,
do not hesitate to contact me...
via email: eiryn_y@yahoo.com

Monday, January 2, 2012

it's 2012

it's already 2012..
how time flies soo fast...
2011 is unforgettable
memories, hope, dreams..
in 2012,
i wish and hope it will bring more happiness, joy and prosperity
family and carrier become my top priorities for this year
as I hope i will find my soul-mate,
the one that love me for who i am
that is all i wish and hope for..